Gelegen in de Middellandse Zee, trekt Corsica reizigers aan met zijn diverse charmes. Het eiland, met zijn kristalheldere wateren en schilderachtige bergen, biedt een ongeëvenaarde setting voor een ontspannen vakantie. De gastvrije sfeer en de verscheidenheid aan activiteiten maken Corsica een perfecte bestemming voor zowel avonturiers als rustzoekers.

Top bezienswaardigheden Corsica

1. **Calanche de Piana:**

Ontdek de indrukwekkende rode rotsformaties die uitsteken boven de Middellandse Zee.

2. **Citadel van Calvi:**

Een historisch juweel met een adembenemend uitzicht op de omliggende omgeving.

3. **Napoleon en Ajaccio:**

Napoleon Bonaparte werd geboren op 15 augustus 1769 in Ajaccio, de hoofdstad van Corsica. Deze mediterrane stad, omringd door bergen en de Tyrrheense Zee, ademt een rijke geschiedenis. Het geboortehuis van Napoleon, Maison Bonaparte, is nu een museum dat zijn vroege leven en familiegeschiedenis belicht. De stad straalt een unieke sfeer uit met smalle steegjes, kleurrijke markten en historische kerken. Ajaccio biedt ook prachtige stranden, zoals Plage Saint-François. Het erfgoed van Napoleon is diep verweven met de charme van Ajaccio, waardoor het een onmisbare bestemming is voor geschiedenisliefhebbers op Corsica.

4. ** Bonifacio:**

Bonifacio, gelegen aan de zuidelijke punt van Corsica, is een adembenemende stad doordrenkt van geschiedenis en charme. De indrukwekkende citadel, hoog op de kliffen gebouwd, biedt een panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee en de naburige Sardijnse kust. De smalle straatjes van de oude stad onthullen schilderachtige pleinen, lokale boetieks en gezellige restaurants. De jachthaven van Bonifacio, omringd door kleurrijke huizen, creëert een pittoresk decor. De stad staat ook bekend om zijn beroemde trap, de "Escalier du Roi d'Aragon", die naar de zee leidt en een onvergetelijke wandeling biedt langs de klifranden.

5. **Monte Cinto:**

Voor de avontuurlijke zielen is deze berg de hoogste piek van Corsica, met een spectaculair panorama.

6. **Lac du Melo:**

De wandeling naar Lac du Melo op Corsica is een betoverende trektocht die door majestueuze bergen leidt. Vanuit Restonica Valley begint de route met een steile klim door dennenbossen, onthullend panoramische uitzichten op granieten pieken en klaterende beekjes. Naarmate je hoger komt, wordt het pad uitdagender en onthult het adembenemende vergezichten op de omliggende valleien. Aangekomen bij het turquoise bergmeer Lac du Melo, omringd door imposante rotsen, beloont de locatie wandelaars met een serene rust. De spectaculaire natuur en de alpine sfeer maken deze trektocht een onvergetelijke ervaring voor natuurliefhebbers op het prachtige eiland. Tip: Vertrek vroeg genoeg om zeker te zijn van een parkeerplaats.

Eten & drinken Corsica

De Corsicaanse keuken is een ware traktatie voor de smaakpapillen. Proef lokale specialiteiten zoals de beroemde brocciu-kaas, coppa-ham en de heerlijke Corsicaanse wijn. Restaurants langs de kust bieden verse visgerechten, terwijl bergdorpjes authentieke gerechten serveren, doordrenkt met de unieke smaken van het eiland.

Vakantiehuis huren Corsica

Wil je optimaal genieten van je verblijf op Corsica? Overweeg dan een vakantiehuis te huren. Of je nu kiest voor een charmante villa met uitzicht op zee of een gezellig huisje in de bergen, een vakantiehuis biedt privacy en comfort. Het geeft je de vrijheid om Corsica op jouw tempo te ontdekken en het authentieke eilandgevoel te ervaren.

Ontdek hier onze vakantiehuizen in Corsica


Reacties

Er werden nog geen reacties gepubliceerd.

Voeg reactie toe